SEKVENS

Hold tungen lige i mund og træn arbejdshukommelse

Sekvens træner hukommelsen, for i dette spil skal børnene huske rækkefølgen på brikkerne.

Den første spiller træder på 1 brik, og så skal den anden spiller træde på samme brik og en ny. Næste spiller husker rækkefølgen og træder på de 2 valgte brikker og tilføjer endnu en brik til sekvensen. Sådan fortsættes spillet, ved at børnene træder på de valgte brikker i rigtig rækkefølge og for hver runde tilføjer de en ny brik.

Sekvensen går helt op til 20 brikker, så tungen skal holdes lige i munden! Trædes der forkert starter spillet nemlig helt forfra.

Brug sanserne og forbedr din koncentration

Spillet kan både spilles alene, mod andre eller i hold. Hvis I er flere der skiftes til at udbygge rækkefølgen, vil I hurtigt opleve, at der skal samarbejdes og at koncentrationen virkelig skal holdes for at få rækkefølgen gjort længere og ikke lave fejl.

Fremfor kun at huske med hovedet, bruger vi flere sanser, fordi sekvensen huskes ved hjælp af bevægelse, brikkernes farver, lys og individuelle lyd. Sekvens egner sig godt som kognitiv træning til specialområdet, men alle har i virkeligheden glæde af at spille det sjove spil og træne arbejdshukommelsen, fordi læring afhænger af en god og rummelig arbejdshukommelse med plads til masser af nye informationer. På denne måde gøres kognitiv træning til en leg, hvor børnene træner fokus, samarbejde og hukommelse.

Video af Sekvens

Et sjovt spil med mange anvendelsesmuligheder

Sekvens er ikke udviklet til at indgå i et bestemt skolefag, men er udviklet til at lave kognitiv træning med. Det kan også fungere som en aktiv og udfordrende pause for både børn og voksne eller som et “start-spil”, der skaber fokus og træner hukommelse, inden I går i gang med de mere faglige spil.

Hvis I spreder brikkerne langt ud og løber sekvensen, gøres den både sværere at huske og mere fysisk udfordrende. Så prøv jer frem og undervurdér ikke Sekvens – selvom setuppet er simpelt, kan spillet være overraskende udfordrende!

Klassemateriale

Her finder I guiden til Sekvens, der trin for trin viser, hvordan I spiller spillet.