JAGTEN

Et sjovt bevægelsesspil for alle

Jagten er dét spil, I skal vælge, hvis målet er at få brændt noget energi af, og samtidig træne hukommelse.

Børnene spiller imod hinanden på 2 hold, hvilket motiverer til at udfordre både puls og hukommelse, når de jagter karaktererne Gerda og Rudi, som popper up rundt omkring på brikkerne i form af rødt og grønt lys. Spillerne skal fange det røde og grønne lys for at få point og vinde.

Det gøres på forskellige måder i de 30 forskellige baner: i de første fanges lyset ved at træde på brikken, så skal I lave sprællemænd på brikken, sætte jer på den, trykke med hånden og så videre.

I takt med at børnene låser flere og flere baner op i spillet, skal de altså kunne kende forskel på de forskellige lysmønstre for at gennemføre banerne. Til sidst blandes lysmønstrene, så her er det med at huske og reagere hurtigt for at vinde over det andet hold. Brug forskellige højdeniveauer for at udnytte omgivelserne og læg Hopspots-brikkerne på stole, borde, bænke og trapper, så Jagten bliver fysisk udfordrende.

Gennem 30 baner får man gang i hele kroppen og pulsen op. Jagten er en god brainbreaker, der giver puls, ny energi og motivation til bevægelse i alle aldre.

Video af Jagten

Aktive pauser eller udfordrende Idræt

Jagten er et bevægelsesspil, der kræver samarbejde og overblik, og er derfor oplagt at bruge i Idrætstimerne. Spillet kan ellers også fungere som en aktiv pause, hvis børnene trænger til at få ny energi og blive fokuserede igen i løbet af skoledagen.

Hver enkelt bane i Jagten tager mellem 20 og 60 sekunder, så man kan hurtigt og let få brændt noget krudt af. Hopspots-brikkerne kan spredes ud på op til 20 meter på hver side af højtalerstanderen, og i Jagten har I endda mulighed for at tilføje op til 24 brikker til spillet, så I rigtig kan blive udfordret. Jagten er et populært spil, der fanger alle, store som små, og indbyder til masser fart og glæde!

Klassemateriale

Her finder I guiden til Jagten, der trin for trin viser jer, hvordan I spiller.