MIX’N’MATCH

Spil Mix’n’Match i alle grundfag og skoletrin

Mix’n’Match er en spiltype, hvor I selv kan producere indhold til alle skolefag, indenfor den definerede ramme, nemlig at det skal være noget, der passer sammen i par. Når I selv laver spil i Mix’n’Match, kan I sænke eller højne sværhedsgraden, således at spillet kan bruges til elever lige fra indskolings- til udskolingsalder. Mix’n’Match kan spilles på dansk, engelsk, fransk og tysk og I kan både vælge imellem de forprogrammerede spil, som Hopspots har lavet, og alle de skolespil Hopspots-brugerne har lavet.

Læring kobles sammen med bevægelse

Mix’n’Match er et aktivt huskespil, der kombinerer lyde eller musik med billeder og kropslig bevægelse. Børnene vælger et spil f.eks. det forprogrammerede spil med hovedstæder og lande. Der trædes på en valgfri brik og nu afspilles enten navnet på en hovedstad eller et land, og et billeder af byen og landets flag vises på iPad’en. Børnene træder på en ny brik med tilhørende lyd og billede. Efterhånden som spillet skrider frem, gælder det om at huske de forskellige brikkers hovedstad, land samt placering og lave flest stik. Et match kun fx være ‘London’ og ‘England’.

Video af Mix’n’Match

Optag selv indhold med iPad’en

Børnene kan selv lave deres egne par og producere spil til relevante fag og emner via optagefunktion og kamera i iPad’en. Børnene får således medejerskab over læringsindholdet, lærer at programmere samt tilpasser sværhedsgraden til deres faglige niveau.

Aktivér hele klassen

Med spillet er det muligt at aktivere en hel klasse på én gang, såfremt klassen deles ind i grupper der fx producerer spil til tysktimen til hinanden. Der vil altså på skift være én gruppe, som spiller spillet på Hopspots, imens de andre grupper arbejder med at lave relevante spil i app’en.

Kom i gang med bevægelse og målrettet læring på 5 min

Hopspots tager 5 min at sætte op og derefter er det bare at gå ind i Mix’n’Match, hvor I kan vælge imellem de forprogrammerede spil eller selv producere sjove og lærerige spil til skolefagene. Derudover kan I nemt indtale jeres eget indhold i Mix’n’Match, så uanset hvad I vælger, er I lynhurtigt i gang med at spille Hopspots med spil målrettet til netop jeres undervisning. Læreren kan enten producere spil til eleverne forud for undervisningen eller inddrage eleverne i processen, så de får medejerskab over og bliver digitale producenter af læringsmateriale.

Spilemner til Mix’n’Match i forskellige skolefag

Dansk

I kunne fx lave et stave-spil med én brik, der siger “H-E-S-T” og så skal du finde den, der siger “Hest”. Det kunne også sagtens være sværere – kun fantasien sætter grænser i Mix’n’Match. I kunne også træde på én brik, som siger “Navneord”, og så skal I finde den, der siger “Hus” eller endnu sværere “Hvad er en Robinsonade?” og så er det med at finde den brik, der har svaret på dét spørgsmål.

Her er en masse gode emner til at spille Mix’n’Match i dansktimen:

 • Rim (fx “hus” + “mus” som et par)
 • Alfabetet (fx “A” + “Abe” som et par)
 • Repetition af en læst tekst (fx “Heksen” + “fangede Hans” som et par)
 • Stavning
 • Sammensatte ord
 • Fremmedord
 • Spørgsmål og svar
 • Grammatik
 • Ordsprog
 • Modsætninger
 • Ordklasser
 • Forfatter og værk
 • Karakterpar fra historier
 • Osv.

Det er kun fantasien, der sætter grænserne, så kom i gang med at lave jeres egne par til at skabe målrettet undervisning med bevægelse.

Læs mere om hvordan Hopspots kan bruges i Dansk

Matematik

I matematiktimen kan Mix’n’Match også bruges til en masse forskellige ting. Det kunne fx være 10’er venner for de yngre elever, hvor I træder på én brik og hører “7” og så skal finde den brik, der siger “3” for at lave et par. For de ældre elever kunne det også være en ligning på én brik og så dens løsning på en anden.

Her er nogle af vores ideer til Mix’n’Match spil:

 • Tal-venner/10’er venner
 • Regnestykker og deres løsning
 • Ligninger og deres løsning

Læs mere om hvordan Hopspots kan bruges i Matematik

Sprogfagene

Mix’n’Match er også meget anvendeligt i sprogfagene, da I kan indstille feedbacken i spillet til dansk, engelsk, tysk og fransk. Dvs. at hvis I laver et spil til engelsk, hvor én brik siger “He” og I så skal finde den, der siger “is” for at øve grammatik, så kan I få feedbacken på engelsk, når I spiller, således at responsen fx bliver “It’s a match”, når man finder et par – og hele spillet på den måde foregår på fremmedsproget.

Lige sådan kan I også spille på fransk og tysk, så der kan I fx lave spil om grammatik, oversættelse, spørgsmål og svar om bestemte emner osv. Til tysk kunne det være “Hoved” og “Kopf”, som et par, og til fransk fx “Je m’appelle…” og “Jeg hedder…”.

Læs mere om hvordan Hopspots kan bruges i sprogfagene

Natur/teknologi, Historie, Samfundsfag osv.

Mix’n’Match kan som nævnt bruges til at skolefag og trin, fordi I selv kan producere spilindhold. Til Natur/teknologi kunne det fx være “H2O” og “Vand”, som et par på brikkerne. Til historie, samfundsfag og religion kan I fx bruge spillet til at lære om nye emner eller repetere nogle I har gennemgået. Det kunne være spørgsmål og svar som fx “Hvornår var 2. Verdenskrig?” og “1939-1945”.

 Klassemateriale

Her finder I en guide, der trin for trin viser jer, hvordan man spiller Mix’n’Match samt en skabelon til brug, når I vil lave jeres egne par.

Skabelon

Download Mix’n’Match skabelon

Inspiration

Download Mix’n’Match Inspiration

Guide

Download Mix’n’Match Guide