KOM I GANG MED LAKRIDSMANDEN!

Kære Hopspotsbruger

Nu er vi kommet til sidste del af denne introserie om Hopspots! I dag skal det handle om det sidste spil, nemlig Lakridsmanden, som er et danskfagligt spil rettet mod mellemtrin og udskoling. Spillet er udviklet med støtte fra Undervisningsministeriet.

OM SPILLET:

Lakridsmanden er en interaktiv fortælling, som giver mulighed for at lave danskundervisning på en ny måde. Her læser man ikke bare med øjnene, men også med ørerne og kroppen, og eleven er detektiv og aktivt medskabende i historien.

Fortællingen om Lakridsmandener skrevet af Louis Jensen og fås både som bog og som et spil til Hopspots. Hopspots-oplevelsen foregår fra hovedpersonens perspektiv, og spillerne skal opklare, hvad der er sket i den lille provinsby, hvor Lakridsmanden finder sted. Ved hjælp af Hopspots-brikkerne cykler de rundt i byen, hvor de oplever og opklarer historien om Lakridsmanden gennem ordlege, spil og oplæsning.

I denne spilguide kan du se detaljerne om, hvordan I spiller Lakridsmanden.

Du kan starte med at se denne lille præsentationsvideo, der tager ét minut.

Sådan integrerer du Lakridsmanden i hverdagen:

Lakridsmanden er som tidligere nævnt et danskfagligt spil rettet mod mellemtrin og udskoling. Det er et dybdegående læringsforløb, som du sagtens kan bruge 18-20 lektioner på, hvis du ønsker det. Du kan også spille en miniudgave, hvis tiden ikke er til det. I kan altid afbryde, gemme og genoptage spillet senere.

Du kan også se denne 15-minutters-video, hvor Trine går mere i

dybden med spillet og giver et rigtig godt overblik over,

hvad det går ud på og hvordan man gør.

Helt praktisk:

Lakridsmanden er både et Hopspots-spil og en roman. Vi anbefaler, at børnene arbejder med spillet, før de evt. læser romanen.

Denne lærervejledning guider dig igennem læringsforløbet trin for trin og viser, hvordan du kan organisere klassen i mindre gruppe, og hvordan grupperne kan skiftes til de forskellige aktiviteter. Vejledningen giver også et overblik over, hvilke kompetencer, eleverne træner med spillet.

På denne side finder du ideer til opgaver, eleverne kan arbejde med i forbindelse med Lakridsmanden. Der er også nogle inspirerende artikler om andre klassers erfaringer med Lakridsmanden.

Hvis du er dansklærer på mellemtrin eller udskoling, håber vi, at du føler dig klædt på til at kaste dig ud i et Lakridsmanden-forløb!

Det var alt for denne gang!

Dette var den sidste del af vores introforløb! Du er blevet introduceret for de forskellige spil, og vi håber, du har fået inspiration til at arbejde videre med Hopspots og åbne op for de muligheder, der er, så du og dine elever kan gøre Hopspots til jeres eget!

Var der noget, du ikke fik svar på? Så kan du måske finde hjælp på vores FAQ!
Ellers er du meget velkommen til at sende dit spørgsmål til taj@hopspots.dk

Rigtig god fornøjelse med Hopspots!

Mange hilsener,
Aviaja & Trine fra Hopspots-teamet