DEN ØDE Ø

En interaktiv Robinsonade-fortælling

Den Øde Ø er et interaktivt Robinsonade-spil af forfatter Boris Hansen, der kombinerer en introduktion til klassiske samfundsfaglige problemstillinger, om alt fra demokrati og lighed til kriminalitets-bekæmpelse, med aktiv leg og storytelling.

Spillet er udviklet til brug i Dansk og Samfundsfag, men er også oplagt til temauger o.lign.

Et spil for mellemtrin og udskoling

I spillet er børnene strandet på en øde ø, hvor de må tage stilling til en række dilemmaer for at overleve. Spillet er for mellemtrin og udskoling, og foregår på to iPads: en lejr- og en ekspeditions-iPad.

På den ene læses historien og valgene træffes, og den anden befinder sig ved Hopspots, hvor brikkerne bruges aktivt til fysiske samarbejdsøvelser som fx at fange fisk og udforske øen.

Video af Den Øde Ø

Aktivér hele klassen på én gang

Spillet er udviklet til at aktivere hele klassen på én gang og af den grund anvendes gerne to iPads, og med fordel tre eller flere afhængig af, hvor mange grupper I vil dele klassen op i.

2-3 iPads vil gøre det muligt at dele klassen op i to store grupper, der hver spiller Den Øde Ø og på skift sender små grupper ud til Hopspots-brikkerne for at skaffe point til spillet.

I videoen til venstre kan I se mere om spillet, Den Øde Ø, og hvad det går ud på.

Sådan bruges Den Øde Ø i Undervisningen

Læs mere om, hvordan Den Øde Ø kan bruges i undervisningen på mellemtrinnet til Robinsonade-forløb og i Samfundsfagsundervisning i udskolingen samt om spillets opbygning og regler ved at klikke på knapperne/billederne nedenfor.

Lærermateriale

Her finder du guiden til spillet, som trin for trin viser dig, hvordan du spiller Den Øde Ø.