BETT show i London

I uge 4 har Hopspots været afsted til BETT show i London. BETT står for British Educational Training and Technology show som afholdes i januar måned hvert år. Der er rig mulighed for alle i undervisningssektoren for at få nye ideer og inspiration til nye måder at bruge teknologi på, i undervisningen. På messen har vi både mødt de helt store firmaer som: LEGO, INTEL, MICROSOFT, men også mindre og nyopstartede firmaer.

Vi stod sammen med alle de nye firmaer og det har været en kæmpe oplevelse! Der var samlet så mange nye ideer i ét rum og det boomede af aktivitet. Det har været et eventyr at være på opdagelse i BETT FUTURE området, vores område. Selv lærere, skoledere og distributører fra hele verdenen fandt stedet meget inspirerende.

Hele verden var med!

Vi kom i snak med folk fra hele Europa, Sydamerika, Sydkorea og endda også New Zealand. Sikke en oplevelse! Vi har hoppet og vi har grinet. Hopspots´målgruppe er børn mellem 2-10 år og børn med handikap, men undervisere har kunnet se potentialet i brug af hopspots til ældre børn, i fx fritidsklubber og selv på ældre området. Vi har fået så meget positiv respons, at vi er begyndt at tænke på at åbne nye døre og forsøge os udenfor Danmarks grænser. Hvornår og hvor det bliver, det må vi undersøge nærmere, men vi er helt sikkert åbne for idéen.

Learning with #adobe and trying new things: this is animate creator and it's great fun! #bett2017 #edtech

A post shared by Child Experience Design (@hopspots) on

Edtech fun #bett2017

A post shared by Child Experience Design (@hopspots) on

Trends og Tendenser

År 2017 vil byde på mange nye og spændende tech-trends. I London så vi hvordan programmering af robotter havde overtaget dominansen over alle trends, og dét at bevæge sig ud af klasseværelset ved hjælp af virtual reality, var et kæmpe hit hos lærerne og eleverne. Der var rigtig mange forslag til brug fra teknik/IT i undervisningen. Her kommer vi med kun få eksempler derfra.

 Rigtig mange firmaer, store som små, havde fokus på, at lære børnene at programmere robotter. Så tænker man hvorfor? Ud over at det er sjovt at vække et ”legetøj” til live, giver det børnene kundskaber i at udvikle, planlægge og udføre. Før man kan få robotten til at gå, danse eller hoppe, skal man lære at kode og planlægge. Børnene begynder at tænke som voksne og de lærer at samarbejde.

 Som sagt før, så dét at være i et virtuelt klasseværelse var et kæmpe hit også. Forestil dig, at du står i dit klaseværelse, og når du tager VR briller på, så er du et helt andet sted.

Men hvad er VR for noget? Kort fortalt, står VR for virtual reality og er en computerskabt verden. Det handler om en realistisk følelse af tilstedeværelse i en computerskabt verden.

 Forestil dig at du skal lære om planeterne. Foretrækker du at sidde og læse om det, eller rent faktisk være ude i rummet og være tilstede, mens du lytter til beskrivelsen og fortællingen om planeterne. Eller at du skal lære om dyrene i regnskoven.

Ikke nok med at børnene vil være opslugt af, at være tilstede i historien, så er det meget nemmere for dem at huske indhold i undervisningen, mens de oplever det med egne øjne.

 Adobe kom med noget rigtig interessant. Nu er det blevet nemmere for børnene at lære at animere. På videoen nedenunder kan du se, at ved hjælp af kameraet i computeren, kan figuren følge din mimik og bevægelser i ansigtet.

 

Hvad har vi fået ud af, at være med?

Det var vores første gang på BETT show messen og det bliver helt sikkert ikke vores sidste! Vi mødte så mange nye mennesker fra hele verden og alle var så åbne omkring brug af nye teknologier i undervisningen.  Der har været stor opbakning omkring ideen om indførelse af mere bevægelse i undervisningen. Vi har helt sikkert fået flere kontakter og venskaber rundt om i verden!

Kom og vær med i London til næste år. Det er en ny verden for undervisere og direktører. Det kan kun ANBEFALES! BETT show bliver afholdt igen d. 24-27 Januar 2018 i EXCEL London, for tilmelding eller er du bare nysgerrig så tjek linket ud http://www.bettshow.com/ .