Hopspots en del af nyt Science Gym i Sverige

Af Trine Askjær-Jørgensen – Kommunikation

Tilbage i april deltog Hopspots på SETT-messen i Stockholm i Sverige, hvor jeg stod på Lekolars stand og viste Hopspots frem til masser af interessede besøgende. Her fik jeg af flere omgange besøg af Caroline og hendes kollegaer fra Region Kronoberg i Sverige.

De faldt alle pladask for Hopspots og synes det ville passe helt perfekt ind i deres kommende Science Gym, som skulle åbnes her til sommer. Kort efter messen i Stockholm hørte jeg fra Caroline, som var klar til at komme i gang med et sæt Hopspots i Sverige. Så klar endda, at vi sendte det op til dem midt i sommerferien, før vi havde tid til at give dem opstartskursus.

I august besøgte vi så Caroline og kollegaerne i Sverige, hvor vi fik sat dem alle ind i at bruge Hopspots og begejstringen var stor. De glædede sig rigtig meget til at vise Hopspots frem ved indvielsen af det nye Science Gym den 31. august.

Invitationen til åbningen af Science Gym i Smålandsposten. Se mere her.

Se video af Hopspots i Science Gym på Region Kronobergs Instagram.

Et teknikfyldt telt med fokus på bevægelsesglæde

Det nye Science Gym er skabt af Region Kronoberg sammen med Generation Pep og Funkibator. Generation Pep, med det svenske kronprinspar som initiativtagere, er en non-profit organisation, der arbejder for at formidle viden og skabe engagement i børn og unges helbred. Funkibator er en forening der arbejder for at højne livskvaliteten for mennesker med funktionsnedsættelse.

I samarbejde med dem indviede Region Kronoberg deres Science Gym for knap 3 uger siden. Det er et 180 kvm stort telt fuld af teknik med fokus på bevægelsesglæde. Formålet med Science Gym’et, som vil turnere rundt og besøge forskellige byer i Sverige det næste stykke tid, er at få flere børn og unge til at interessere sig for at bevæge sig. Besøgende vil altså blive inspireret af digital teknologi og hvordan den kan bruges til at modvirke al den stillesiddende tid, de fleste mennesker efterhånden har dagligt.

Hopspots kobler STEM-fag med bevægelse

Udover at bruge moderne teknologier til at skabe bevægelsesglæde, så er fokusset også på at øge interessen for teknologi hos de unge. Region Kronoberg vil nemlig også gerne styrke STEM-fagene (Science, Technology, Engineering and Mathematics), som får en stadigt større og større betydning i vores hverdag og liv i dag. Med Hopspots kobler de nu de naturvidenskabelige fag og interessen for teknologi sammen med kroppen, fordi som de skriver i deres Instagram opslag, så er Hopspots “kreativ læring igennem bevægelse”.

Efter Lessebo rykkede Science Gym og Hopspots videre til Pep-dagen i Stockholm, som var den 8. september. Følg Region Kronoberg på Instagram for at se, hvor Hopspots rejser videre hen med Science Gym. Vi glæder os i hvert fald til at følge med i det spændende initiativ og er stolte og glade over, at Hopspots udvider horisonten for bevægelsesglæde rundt omkring i Sverige.

I første by som Science Gym-teltet besøgte, Lessebo, fremgik det tydeligt, hvad bevægelsesglæde er. Her med Hopspots.