Hopspots til sjove og
lærerige aktiviteter på biblioteket

Bibliotekernes udfordringer

Biblioteker landet over arbejder hårdere og hårdere for at skabe tilbud, der får især den næste generation til at føle, at det er både sjovt og naturligt at gå på biblioteket, selvom alverdens viden også ligger på nettet.

Det interaktive læringsmiddel, Hopspots, er udviklet til børn i alderen 2 til 16 år, men kan faktisk bruges af alle, som det har bevist på biblioteker, sundhedscentre, dagtilbud og skoler landet over, hvor det skaber liv og glade dage for mange af alle aldre.

Hopspots på biblioteket

På biblioteket kan Hopspots bruges til rigtig mange ting som arrangementer i skoleferier, workshops på tværs af generationer, workshops med at lave spil med udgangspunkt i bøger på biblioteket, lave historier i Hack din Brik eller quizzer om forfattere og deres værker i Mix’n’Match.

Nogle af bibliotekerne, der har Hopspots, tager også ud på de lokale skoler og laver læringsforløb med Lakridsmanden, som er en bog af Louis Jensen, der hænger sammen med et spil til Hopspots.

Hopspots-spillene er udviklet til at aktivere op til 30 børn enten ved at dele dem op i grupper eller ved at alle spiller sammen, afhængig af antallet af børn og deres faglige niveauer, men man kan også sagtens spille alene eller bare nogle stykker.

Her spiller børnene Lakridsmanden på Dokk1 i Aarhus.

Sjove læringsspil til alle fra 2 år og op

Hopspots App’en indeholder 7 forskellige spil, hvor af 5 af dem kan bruges af alle fra 2 år og op, og de sidste to er interaktive historier for mellemtrinnet og udskolingen.

Hopspots App'en med sine spil

Her ses spillene i Hopspots App’en.

Jagten er et rent bevægelsesspil, hvor spillerne skal være hurtige til at fange rødt og grønt lys, der flytter sig rundt omkring på brikkerne. Det kan få både unge og gamle til at løbe rundt som tossede og more sig, når de konkurrerer om at fange alle lys i deres farve først.

I spillet Sekvens sættes tempoet ned og spillerne skal tænke sig godt om, når de skal huske rækkefølgen, de har bygget op på brikkerne – for træder man forkert, er det forfra!

FlowDance er et musik- og dansespil, hvor børnene først optager et musikstykke ved at kombinere de forskellige instrumenter, der befinder sig på brikkerne og bagefter kan de lave en dans til musikken ved at træde en rytme ind på brikkerne.

Lav selv målrettede spil i App’en

Med Hopspots kan du også lave dine egne spil, når du selv optager indhold til spillene i App’en og dermed tilpasser spillene til alle aldre og faglige niveauer. At lave sine egne spil er nemt og ligetil. Det gøre du bare ved at indtale indhold med iPad og tage billeder til spillene. Du kan lave et vendespil i Mix’n’Match med forfattere og deres værker. Man træder først på en brik, som siger “Astrid Lindgren”, og så skal du finde den brik, der siger “Pippi Langstrømpe” for at få et par.

I Hack din Brik kan du programmere indholdet på hver enkelt brik. Du kan fx bestemme, at den gule brik skal sige “Der var engang en prins”. Det kunne være starten på en historie, du laver på brikkerne, hvor du indtaler 12 bidder af historien til brikkerne og programmerer lyset på dem. Derefter spredes brikkerne tilfældigt ud og så er det børnenes opgave at høre, hvad der er på de enkelte brikker og lægge dem op i den rigtige rækkefølge. Til sidste kan man afspille hele historien for at høre, om det passer sammen.

Interaktive historier

Hopspots App’en indeholder også de to interaktive historier: Lakridsmanden, som er en bog skrevet af Louis Jensen og et spil udviklet til Hopspots, og Den Øde Ø skrevet af Boris Hansen.

Begge spil er udviklet med støtte fra Undervisningsministeriet og designet til at lave dybdegående læringsforløb for børn på mellemtrinnet og i udskolingen, men man kan også sagtens spille bare bidder af spillet og stoppe dér – det er også sjovt i sig selv og man kan jo altid vende tilbage.

På biblioteket kunne du for eksempel lave et Lakridsmanden eller Den Øde Ø tema eller forløb i vinter-, sommer- eller efterårsferien, hvor børnene har tid til at fordybe sig i de spændende interaktive historier sammen med andre børn eller deres familier – det er både god underholdning og giver måske endda nye venner.

Lakridsmanden

I Lakridsmanden skal børnene være detektiver, der undersøger, hvordan historen hænger sammen. Der ankommer nemlig 6 lykkeposer med levende lakridslegemsdele hos den lokale slikmutter. Og i takt med, at Lakridsmanden begynder at få sine lemmer, sker der flere og flere mærkelige ting i den lille provinsby.

Børnene skal lytte og løse opgaver på Hopspots-brikkerne, og til sidst skal de lave en afslutning på historien, hvorefter de kan høre én af Louis Jensens 4 mulige afslutninger.

Den Øde Ø

Den Øde Ø er et Robinsonade-spil, hvor en gruppe børn er strandet på en øde ø og skal finde ud af at overleve og komme væk derfra. Spillet består af 3 kapitler med hver 12 scenarier, som spillerne i fællesskab skal tage stilling til.

Det er en række samfundsfaglige og etiske dilemmaer, som børnene skal løse sammen. Indimellem dilemmaerne skal de også spille små samarbejdsspil på Hopspots-brikkerne for at samle mad- og humørpoint til lejren og forhåbentligt overleve hele vejen igennem spillet.

Hopspots som en fast bestanddel på biblioteket

Det er kun fantasien, der sætter grænser og det er selvfølgelig helt op til det enkelte bibliotek, hvordan man synes, Hopspots bedst indgår og fungerer på biblioteket. Hopspots kan stå fast et sted på biblioteket, hvor det er frit tilgængeligt for brugere, men det kan også faciliteres af bibliotekets personale i forbindelse med arrangementer – eller begge dele.

Hopspots app’en er intuitiv og nem at bruge for både voksne og børn og der er, som nævnt ovenfor, 5 spil i Hopspots-app’en der er hurtige og lette at spille. De 5 spil kan tage alt fra 30 sek til 30 min at spille, afhængig af hvor meget tid, du har til at spille, så slå dig løs og leg med bevægelse, arbejdshukommelse, musik, dans og meget mere!

Kom i gang med at spille på 5 min

Hopspots er udviklet med tanke på, at børn ikke har tålmodighed til problemer med teknologi, når der skal leges og læres. Derfor har vi udviklet et produkt som er hurtigt og let at sætte op og hvor børnene let kan hjælpe til eller endda selv starte det op.

Hopspots-brikkernes forbindelse har en stor rækkevidde, app’en er meget brugervenlig, så selv små børn kan bruge den og højtalerstanderen er nem at flytte rundt med og bruge, når man spiller og når Hopspots skal lade op eller opbevares.

Få en gratis og uforpligtende fremvisning

Så kommer vi ud i din institution og viser dig, hvad man kan med Hopspots. Du er også velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål på: 31 13 26 18 eller info@hopspots.dk.

Fremvisning af Hopspots