Hopspots i biblioteker

Bibliotekernes udfordringer

Biblioteker landet over arbejder hårdere og hårdere for at skabe tilbud, der får især den næste generation til at føle, at det er både sjovt og naturligt at gå på biblioteket, selvom alverdens viden også ligger på nettet. Det interaktive læringsmiddel, Hopspots, henvender sig med sine spil særligt til børn i alderen 3 til 15 år, men fordi man selv kan programmere indhold i spillene, kan Hopspots faktisk bruges til alle.

app til skolen

Hopspots på biblioteket

På biblioteket kan Hopspots bruges til rigtig mange ting fx arrangementer i skoleferier, workshops på tværs af generationer, workshops med fx at lave spil med udgangspunkt i bøger på biblioteket, lave historier i Hack din Brik eller quizzer om forfattere og deres værker i Mix’n’Match.

Hopspots-spillene er udviklet til at aktivere op til 30 børn enten ved at dele dem op i grupper eller ved at alle spiller sammen, afhængig af antallet af børn og deres faglige niveauer, men man kan også sagtens spille alene eller bare nogle stykker.

7 spil til børn fra 3 år og op

Hopspots indeholder i alt 7 spil, hvor af 5 af dem primært henvender sig til yngre børn fra 3 år og op. Jagten er et rent bevægelsesspil, hvor spillerne skal være hurtige til at fange rødt og grønt lys, der popper op rundt omkring på brikkerne. I Sekvens sættes tempoet ned og spillerne skal tænkes sig godt om, når de skal huske rækkefølgen, de har bygget op på brikkerne – for træder man forkert, er det forfra!

FlowDance er et musik- og dansespil, hvor børnene først optager et musikstykke ved at kombinere de forskellige instrumenter, der befinder sig på brikkerne og bagefter kan de lave en dans til musikken ved at træde en rytme ind på brikkerne.

Lav egne spil

Med Hopspots kan du også lave dine egne spil. Det gøres fx i Mix’n’Match eller Hack din Brik, hvor du selv kan programmere indhold og dermed tilpas spillene til alle aldre og faglige niveauer. Det gør du, helt simpelt, ved at indtale indhold og tage billeder til spillene med iPad’ens optage- og kamerafunktion, så det bliver hurtigt og nemt at lave dine egne spil.

Hvis du indtaler dit eget indhold i Mix’n’Match, så kunne du fx lave et spil til biblioteket, hvor det var forfattere og deres værker, du skulle matche på brikkerne. Du træder først på en brik som siger “Astrid Lindgren” og så skal du finde den brik, der siger “Pippi Langstrømpe”.

I Hack din Brik får du mulighed for at gå ind at programmere indholdet på hver enkelt brik. Du kan fx bestemme, at den gule brik skal sige “Der var engang en prins”. Det kunne være starten på en historie, du laver på brikkerne, hvor du indtaler 12 bidder af historien til brikkerne og programmerer lyset. Derefter spredes brikkerne tilfældigt ud og så er det med at lægge brikkerne i den rigtige rækkefølge og til sidste afspille historien for at høre, om det var rigtigt.

Interaktive historier

Udover de 5 lidt mere simple spil, indeholder Hopspots app’en også to interaktive historier. Lakridsmanden, som er en bog skrevet af Louis Jensen og et spil udviklet til Hopspots, og Den Øde Ø skrevet af Boris Hansen. Begge spil er dybdegående læringsforløb udviklet til børn fra mellemtrin til udskoling og tager i modsætning til de 5 førstnævnte Hopspots-spil længere tid at spille sig igennem. Du kan sagtens bruge et par dage på spillene, men du kan også nemt nøjes med bare nogle timer til at komme igennem dem, så får du bare ikke den fulde oplevelse. Fælles for spillene er, at de udfordrer børnene både ift. samarbejde, forståelse, læsning og perception og når der skal lyttes og læses en masse. Hopspots-brikkerne skaber bevægelse og bruges til at løse opgaver og komme frem i spillene.

På biblioteket kunne du for eksempel lave et Lakridsmanden eller Den Øde Ø tema eller forløb i vinter-, sommer- eller efterårsferien, hvor børnene har tid til at fordybe sig i de spændende interaktive historier sammen med andre børn eller deres familier – det er både god underholdning og giver måske endda nye venner.

Den Øde Ø

Den Øde Ø er et Robinsonade-spil, hvor en gruppe børn er strandet på en øde ø og skal finde ud af at overleve og på sigt måske komme væk derfra. Spillet består af 3 kapitler med hver 12 scenarier, som spillerne i fællesskab skal tage stilling til. Det er en række samfundsfaglige og etiske dilemmaer, som børnene skal løse sammen. Indimellem dilemmaerne skal de også spille små samarbejdsspil på Hopspots-brikkerne for at samle mad- og humørpoint til lejren og forhåbentligt overleve hele vejen igennem spillet.

Lakridsmanden

I Lakridsmanden skal børnene være detektiver, der undersøger, hvordan historen hænger sammen. Der ankommer nemlig 6 lykkeposer med levende lakridslegemsdele i hos den lokale slikmutter og i takt med, at Lakridsmanden begynder at få sine lemmer, sker der flere og flere mærkelige ting i den lille provinsby. Børnene skal lytte og løse opgaver på Hopspots-brikkerne, og til sidst skal de lave en afslutning på historien, hvorefter de kan høre én af Louis Jensens 4 mulige.

Hopspots som en fast bestanddel på biblioteket

Det er kun fantasien, der sætter grænser og det er selvfølgelig helt op til det enkelte bibliotek, hvordan dét synes, Hopspots bedst indgår og fungerer på biblioteket. Hopspots kan fx stå fast et sted på biblioteket, hvor det er frit tilgængeligt for brugere, men det kan også faciliteres af bibliotekets personale i forbindelse med arrangementer – eller begge dele. Hopspots app’en er intuitiv og nem at bruge for både voksne og børn og der er, som nævnt ovenfor, 5 spil i Hopspots-app’en der er hurtige og lette at spille. De 5 spil kan tage alt fra 30 sek til 30 min at spille, afhængig af hvor meget tid, du har til at spille, så slå dig løs og leg med bevægelse, arbejdshukommelse, musik, dans og meget mere!

Kom i gang med at spille på 5 min

Hopspots er udviklet med tanke på, at børn ikke har tålmodighed til problemer med teknologi, når der skal leges og læres. Derfor har vi udviklet et produkt som er hurtigt og let at sætte op og hvor børnene let kan hjælpe til eller endda selv starte det op. Hopspots-brikkernes forbindelse har en stor rækkevidde, app’en er meget brugervenlig, så selv små børn kan bruge den og højtalerstanderen er nem at flytte rundt med og bruge, når man spiller og når Hopspots skal lade op eller opbevares.

Hjælp til at komme i gang med Hopspots

Når du køber Hopspots medfølger der ganske gratis:

  • Gratis levering
  • Gratis opstartskursus
  • Gratis support
  • 2 års garanti
  • Nem adgang til manual
  • Nem adgang til trin-for-trin guides til alle Hopspots-spil
fun with hopspots
Book en gratis fremvisning

Få en gratis fremvisning af Hopspots eller kontakt os med dine spørgsmål på:

31 13 26 18 eller info@hopspots.dk.