KOM I GANG MED HACK DIN BRIK!

Kære Hopspotsbruger

Vi håber, du er har fået eksperimenteret lidt med Mix’n’Match! Jo mere, du får prøvet, jo mere finder du ud af, hvordan du bedst kan bruge spillet i DIN undervisning og til DINE elever. Vores råd er: Kast dig ud i det og prøv dig frem!

Hvis du gik glip af sidste mail om Mix’n’Match, kan du finde den ved at klikke på “Forrige” nederst på siden.

I dag vil vi gerne fortælle dig om spillet Hack din Brik, som åbner op for rigtig mange muligheder.

OM SPILLET:

Hack din brik er en helt åben platform, hvor I kan lægge et hvilket som helst indhold ind i brikkerne.

Der er tre forprogrammerede spil:

  • Ét, hvor I kan lege med musik og lys,
  • Ét, hvor I skal lægge en historie i rigtig rækkefølge og
  • Et bevægelsesspil, der giver instrukser om, hvordan man skal komme hen til næste brik.

Dem kan du starte med for at få en fornemmelse af platformen og derefter inspiration til, at I kan lave jeres egne spil.

Læs detaljerne om, hvordan du spiller Hack din Brik i denne guide. Du kan også finde ideer til, hvordan du kan bruge Hack din Brik i forskellige fag her.

Du kan starte med at se denne video, som tager ét minut.

Tip: En specialskole har haft stor glæde af at bruge Hack din Brik til at træne eleverne i fx at huske morgenrutiner og i hvilken rækkefølge, tøjet skal på om morgenen.

Helt praktisk:

Husk, at Hopspots-appen kan downloades på alle de iPads, I ønsker, og den skal ikke have forbindelse til brikkerne og højtalerstanderen, for at du kan lave spilindhold. Dvs. at du nemt kan lave spil på forhånd.

Hack din Brik fungerer bedst i mindre grupper. Hvis du selv har forberedt et spil, må du derfor regne med, at én gruppe kan spille af gangen, og at du må beskæftige de andre med noget andet imens – eller lade dem se på eleverne, der spiller!

Eleverne kan også selv lave indhold, så alle på den måde er beskæftiget – det gøres nemt: Eleverne deles op i mindre grupper, som sættes i gang med at lave hver deres spil. Du kan fx printe denne skabelon, som eleverne kan bruge til at finde på de forskellige dele og planlægge, hvordan de vil programmere brikkerne i appen. Afhængigt af hvor mange iPads I har til rådighed, skal eleverne også skiftes til at programmere deres spil i appen, og kan herefter skiftes til at spille hinandens spil.

NB. Hvis du bruger en iPad, der ikke var brikmaster sidst, der blev spillet med de pågældende brikker, skal brikkerne farveparres, før de er klar til spil.

  • Tryk på Indstillinger i appen, vælg Farveparring og følg instrukserne på skærmen.  Herefter er I klar til at spille!
  • Hvis det er første gang, brikkerne parres med den pågældende iPad, går der otte sekunder, fra du træder på brikken, til den reagerer.

Se evt. flere detaljer om farveparring i manualen.

Sådan integrerer du Hack din Brik i hverdagen:

Ligesom Mix’n’Match kan Hack din Brik med fordel bruges sidst i timen for at få det på plads, der er blevet gennemgået. Det kan fx være bogstaver, tal eller historiske begivenheder, der skal lægges i rigtig rækkefølge.

Du kan også lade eleverne frit bruge deres kreativitet til at fortælle deres egne historier eller eventyr, som derefter skal lægges i rigtig rækkefølge. De kan også lave sjove forhindringsbaner til hinanden. Dette er oplagt til sprogfagene, hvor de fx kan lave spillene på fransk eller tysk, eller i idræt, hvor man kan skrue lidt op for sværhedsgraden af de forskellige instrukser, brikkerne giver.

Det var alt for denne gang!

Vi håber, du har fået nogle ideer til at begynde at bruge Hack din Brik i undervisningen. Vi vil igen opfordre til, at I lærere sparrer med hinanden og deler jeres gode ideer!

I næste mail vil vi introducere dig for musik- og dansespillet FlowDance! Hvis du ikke kan vente, kan du som sædvanlig læse foran ved at klikke på “Næste” nedenfor.

God fornøjelse med Hack din Brik!

De bedste hilsener,
Aviaja og Trine fra Hopspots-teamet