KOM I GANG MED MIX’N’MATCH!

Kære Hopspotsbruger

I denne uge vil vi gerne introducere dig for spillet Mix’n’Match. Her bliver det rigtig spændende, fordi du selv kan lave indhold til spillet, så det bliver tilpasset lige præcis DIN undervisning – uanset fag, emne eller niveau.

OM SPILLET:

Mix’n’Match er en slags vendespil, hvor det gælder om at træde på brikkerne for at finde par, der passer sammen. Der er nogle forprogrammerede spil i appen, som du kan starte med. Her skal man matche dyr med deres lyd, lande med deres hovedstad eller instrumenter med deres lyd.

Ved selv at optage indhold til brikkerne kan du tilpasse spillet næsten et hvilket som helst emne, fag og niveau. Det skal bare være noget, der passer sammen i par. Du kan også lade eleverne selv lave spil til hinanden baseret på de emner, de er ved at lære om.

Du kan se detaljerne om, hvordan du spiller Mix’n’Match i denne spilguide.

Du kan starte med at se denne video om spillet. Den varer kun 45 sekunder.

Sådan integrerer du Mix’n’Match i hverdagen:

I alle fag, hvor der skal opøves viden, kan du med fordel bruge Mix’n’Match til at kombinere repetition med bevægelse og et konkurrenceelement. På den måde vil eleverne bedre kunne huske de ting, der er blevet gennemgået. Mix’n’Match er derfor ideelt til at bruge sidst i timen for at få øvet og husket de ting, eleverne har lært.
Eleverne får selvfølgelig endnu mere ud af det, når de også selv er med til at lave spilindholdet.

Ideer til indhold og temaer vil du finde i spilguiden.

Tip:

I kan vælge at spille Mix’n’Match på dansk, engelsk, tysk eller fransk for at give ekstra udfordring i sprogfagene. Du skifter sprog ved at trykke på flaget øverst inde i Mix’n’Match-spillet og så vælge det ønskede sprog. Herefter vælger du et af de forprogrammerede spil eller laver dit eget til at spille.

Helt praktisk:

Hopspots-appen kan hentes på alle de iPads, I vil, og den skal ikke have forbindelse til brikkerne og højtalerstanderen, for at du kan lave spilindhold. Dvs. at du nemt kan lave spil i din forberedelse.

Mix’n’Match fungerer bedst i mindre grupper. Hvis du selv har forberedt et spil til dem, må du derfor regne med, at én gruppe kan spille af gangen, og at du må beskæftige de andre med noget andet imens.

Hvis du får eleverne til selv at lave indhold, løses denne udfordring nemt: Eleverne deles op i mindre grupper, som sættes i gang med at lave hver deres spil. Du kan fx printe vedhæftede skabelon, som eleverne kan bruge til at finde på de forskellige par og planlægge, hvordan de vil programmere dem i appen. Afhængigt af, hvor mange iPads I har til rådighed, skal eleverne så skiftes til at programmere deres spil i appen, og kan herefter skiftes til at spille hinandens spil. Spillerne skiftes til at træde på to brikker for at se eller høre deres indhold. Når en spiller har fundet et match, tager de de pågældende to brikker af banen.

I kan sagtens lave flere par, end der er brikker til. I så fald roteres der automatisk, så forskellige par bliver brugt, hver gang I bruger det pågældende spil.

NB. Hvis du bruger en iPad, der ikke var brikmaster sidst, der blev spillet med de pågældende brikker, skal brikkerne farveparres, før de er klar til spil.

  • Tryk på Indstillinger i appen, vælg Farveparring og følg instrukserne på skærmen. Herefter er I klar til at spille!
  • Hvis det er første gang, brikkerne parres med den pågældende iPad, går der otte sekunder, fra du træder på brikken, til den reagerer.

Se evt. flere detaljer om farveparring i manualen.

Det var alt for denne gang!

Vi håber, du vil få rigtig meget ud af at bruge Mix’n’Match i din undervisning!

Næste mail vil tage dig igennem spillet Hack din Brik, hvor du også kan programmere dit eget indhold. Hvis du ikke kan vente, kan du som sædvanlig læse foran ved at klikke på “Næste” nedenfor.

Mange hilsener,
Aviaja & Trine fra Hopspots-teamet