KOM I GANG MED JAGTEN OG SEKVENS!

Kære Hopspotsbruger

Velkommen til dit Hopspots introforløb! Hopspots er DIT værktøj til at skabe bevægelse, motivation og ejerskab i undervisningen. Vi håber, dette introforløb vil hjælpe dig godt i gang med det.

Denne del vil guide dig igennem spillene Jagten og Sekvens.

Hvis du vil genlæse det velkomstbrev, der fulgte med Hopspots-sættet, kan du se den her.

I øvrigt: Fik du set vores video om at komme godt i gang med Hopspots? Den tager 24 minutter og tager dig igennem Hopspots’ fysiske dele, appen og fem af de syv Hopspots-spil.
Du kan se videoen ved at klikke her.

OM SPILLET JAGTEN:

I dette spil skal spillerne fange det røde og grønne lys for at få point og vinde. Det gøres på forskellige måder i de 30 baner: I de første baner fanges lyset ved at træde på brikken, så skal I lave sprællemænd på brikken, sætte jer på den, trykke med hånden osv. I takt med at børnene låser flere og flere baner op i spillet, skal de altså kunne kende forskel på de forskellige lysmønstre for at gennemføre banerne. Til sidst blandes lysmønstrene, så her skal du huske og reagere hurtigt for at vinde over det andet hold.

Se hvordan du spiller Jagten i denne spilguide.

Denne introvideo om Jagten tager ét minut.

Sådan integrerer du Jagten i hverdagen:

Hver enkelt bane i Jagten tager mellem 20 og 30 sekunder. Derfor er spillet meget velegnet til en aktiv pause for at få fornyet energi og fokus, når skoledagen bliver lang – uanset fag.

Spillet er også ideelt til idrætstimen: Brikkerne kan spredes op til 20 meter på hver side af højtalerstanderen, så pulsen kommer højt op.

Helt praktisk:

Jagten fungerer rigtig godt med op til 10 spillere af gangen. Du kan derfor med fordel dele eleverne op i grupper og lade dem skiftes til at spille. Fordi hver runde varer så kort tid, bliver ventetiden ikke lang.

Tip til Jagten! Udnyt omgivelserne ligesom i videoen ved at bruge forskellige højdeniveauer. Læg fx Hopspots-brikkerne på stole, borde, bænke, trapper osv., så Jagten bliver fysisk udfordrende.

OM SPILLET SEKVENS:

Sekvens er kognitiv træning i hukommelse og fokus. Første spiller træder på en brik. Næste spiller træder på samme brik plus én til. Næste spiller træder på samme to brikker plus én til osv., helt op til 20 – brikker kan gentages i sekvensen. Hvis én træder forkert, starter man helt forfra.

Se hvordan du spiller Sekvens i denne spilguide.

Sådan integrerer du Sekvens i hverdagen:

Ligesom Jagten kan Sekvens bruges som en aktiv pause i alle fag for at skabe større fokus, eller som et start-spil, inden du går i gang med de mere faglige spil eller anden læring. Ved at træne arbejdshukommelsen, vil du nemlig også kunne øge læring.

Fremfor kun at huske med hovedet, bruger vi i Sekvens flere sanser, fordi sekvensen huskes ved hjælp af bevægelse, brikkernes farver, lys og individuelle lyd. Sekvens egner sig derfor også særligt godt som kognitiv træning på specialområdet.

Helt praktisk:

Sekvens fungerer rigtig godt med op til 5 spillere af gangen, men I kan også være flere. Så kan I fx løbe sekvensen, for at det går hurtigere og der bliver mindre ventetid. Sekvens kan spilles i hold, hvor spillerne kan hjælpe hinanden med at huske sekvensen.

NB. Hvis du bruger en iPad, der ikke var Brikmaster sidst, der blev spillet med de pågældende brikker, skal brikkerne farveparres, før de er klar til spil.

  • Tryk på Indstillinger i appen, vælg Farveparring og følg instrukserne på skærmen. Herefter er I klar til at spille!
  • Hvis det er første gang, brikkerne parres med den pågældende iPad, går der otte sekunder, fra du træder på brikken, til den reagerer.

Se evt. flere detaljer om farveparring i manualen.

Her er en 40-sekunders video om Sekvens.

Tip til Sekvens! Hvis I spreder brikkerne langt fra hinanden og fx løber sekvensen, bliver den både sværere at huske og mere fysisk udfordrende.

Det var alt for denne gang!

Det var alt om Jagten og Sekvens! De næste to e-mails vil handle om Mix’n’Match og Hack din Brik, hvor I også selv har mulighed for at lave spilindhold.

Hvis du ikke kan vente på mailen, kan du allerede nu læse videre om Mix’n’Match ved at klikke på “Næste” nedenfor. Og husk, at du altid kan finde mere information på vores hjemmeside, hvor du også kan finde inspiration til, hvordan du kan bruge Hopspots i forskellige fag.

Hvis du følger os på Instagram, vil du desuden få ugentlige tips og andre Hopspots-ressourcer.

Har du spørgsmål, så check vores FAQ!

De bedste hilsener,
Aviaja & Trine fra Hopspotsteamet