Lav dine egne interaktive historier i Hack din Brik

DigiPippi lavede historier i Hack din Brik

I forrige weekend lavede vi historier i Hopspots-spillet Hack din Brik til et DigiPippi-arrangement for piger, der er interesserede i teknologi. De tre grupper af piger fandt på hver deres gode historier og programmerede fortællingerne i Hack din Brik, hvor de også tilføjede lydeffekter til historien. Se vores Instagram-opslag med lyd for at høre de fine fortællinger om Den dansende flamingo, Den ensomme Dino og Pindsvinet der blev forskrækket.

Få andre til at finde rækkefølgen

Først arbejdede pigerne med at finde på nogle gode historier, hvorefter de indtalte historierne til Hopspots-brikkerne. Bagefter prøvede grupperne så hinandens historier, hvor de skulle lytte til historiebidderne på brikkerne og prøve at finde den rigtige rækkefølge. Efterhånden som pigerne gennemskuede kronologien i historien, lagde de brikkerne i række efter hinanden og til sidste kunne de så afspille historien og få gruppen, der havde lavet historien, til at tjekke hvorvidt de havde fundet den rigtige rækkefølge eller ej.

Hvad er Hack din Brik?

Hack din Brik er et spil til Hopspots, hvor du kan programmere hver enkelt af de 12 farverige Hopspots-brikker. Det gør du helt simpelt ved at optage indhold til brikken vha. iPad’ens mikrofon. I Hack din Brik får du endda også mulighed for at programmere lyset på den enkelte brik, noget der også kan bruges i din historie, hvis du fx tænker på farvesymbolik.

Hack din Brik er en åben platform, der gør det muligt for dig at lave spil til lige det, du ønsker, idet du kan bestemme, hvad indholdet skal være på de enkelte brikker. Du kan også programmere lyset og du bestemmer selv, hvor mange brikker du vil bruge og hvordan. På den måde kan spillet bruges til alle skolefag og skoletrin. Du kan fx øve alfabetet eller lave interaktive historier, øve tal, tabeller, brøker osv. eller du kan programmere sjove bevægelsesbaner og lege med musiktoner på brikkerne – alt imens du bevæger dig. Læs mere om spillet eller benyt vores skabelon nedenfor til at finde på dine egne historier og indtale dem til Hopspots-brikkerne.