Overrumplet og stolte over anerkendelse for Hopspots

Af Trine Askjær-Jørgensen

Her hos CxD Aps er vi utrolig stolte og overraskede over, at både virksomheden og vores interaktive læringsmiddel, Hopspots, i sidste uge blev anerkendt med hele tre priser. Derudover deltog vi også i en stor EU konference for kvinder i tech.

Comenius EduMedia Segl

I torsdags ved det 23. årlige Comenius EduMedia Awardshow for digitale uddannelsesmedier i Berlin, fik Hopspots tildelt et segl – i dette tilfælde i kategorien for IT-, kommunikations- og uddannelsesmedier. Det betyder specielt noget for os, at Hopspots her er blevet anerkendt for sit faglige indhold og bidrag som uddannelsesmedie. Det er et kvalitetsstempel for os, der giver endnu mere blod på tanden ift. at skabe en sjovere, sundere og mere bevægende skoledag, hvor børnene opnår højere indlæring. Med Hopspots vil vi nemlig skabe aktiv læring og hjælpe verdens børn med at blive digitalt kompetente.

Lotus Award for bæredygtighed

Samme torsdag blev CxD Aps og Hopspots også anerkendt med en Lotus Award, som vi modtog ved en prisuddeling i London. Lotus Award er skabt med et mål om at anerkende arbejdspladser uanset størrelse, budget eller land og et ønske om at hylde virksomheder, der skaber muligheder og bidrager til at skabe en mere bæredygtig fremtid både for mennesker og jorden. Hopspots modtog prisen, fordi det bliver produceret i bæredygtige materialer og fordi produktet skaber bevægelse i skolen for alle børn, også børn med ADHD og autisme. Hopspots skaber således lige muligheder for alle og giver børn ejerskab over teknologi.

Lokalavisen bragte en artikel om CxD’s Adm. Direktør og grundlægger, hvor de også nævner Lotus Award’en.

Deltagelse i Digital4Her konferencen i Bruxelles

Også tirsdag i sidste uge var en begivenhedsrig dag, da Adm. Direktør og grundlægger af CxD Aps, Aviaja Borup Lynggaard var en ud af 10 finalister til at pitche, virksomheden og Hopspots, for en jury ved EU kommissionens konference Digital4Her i Bruxelles. Formålet med konferencen for politikere, iværksættere, investorer osv. er at få kvinder til at spille en større rolle i tech-verdenen. På nuværende tidspunkt er tech-verdenen nemlig domineret af mænd og generelt set er kun en tredjedel af alle iværksættere er kvinder, men det er langt færre indenfor tech-verdenen. Det er et kæmpe problem, da det vil påvirke hvilke typer teknologier, der udvikles. Der skal diversitet bag fremtidens produkter, således at kvinder også påvirker teknologien, for begge køn jo skal bruge den. Derfor er vi hos CxD stolte og glade over at kunne bidrage til udviklingen og forhåbentlig kan konferencen være med til at give flere kvinder mod på at start tech-virksomheder op. Ved konferencen vandt Lynggaard en sparringssession med Nordic Business Angels.

Elektronik i Fokus kan man læse mere om CxD’s udvælgelse samt om konferencen.

Om forfatteren: Trine Askjær-Jørgensen

Med en baggrund som Cand. Mag. i Engelsk er Trine skarp på netop engelsk og hun har masser af viden om kognition, sprogindlæring osv. Hendes job hos Hopspots består af at oversætte, læse korrektur samt forfatte indhold til vores engelsk hjemmeside, Facebook o.lign.