Vinderskolen ser frem til at kombinere leg og læring i undervisningen!

STORT TILLYKKE til vinderskolen, Egebakken Specialskole i Aalborg, som har vundet et Hopspots sæt i en måned!

Kenneth Vestergaard som er skoleder på Egebakken har givet udtryk for, at hopspots nok skal blive et hit på skolen. Selv pædagogerne har haft stor fornøjelse af, at prøve hopspots på demonstrationsdagen.

Vi har spurgt Kenneth Vestergaard om hvad hans tanker var omkring bevægelse i skolen og hvordan de vil bruge Hopspots.

Bevægelse i skolen er meget vigtig og det hænger sammen med indlæringen, derfor mener han, at Hopspots vil være med til at fremme indlæringen hos børnene. ”Bevægelse og indlæring, krop og hjerne hænger sammen”, siger skolelederen Kenneth Vestergaard. Det er vigtigt at børn kan få lov til at lege mens de lærer, og omvendt, at de lærer mens de leger.

Egebakken

Egebakken er en skole for børn med autisme. Det er derfor vigtigt, at det ikke kun er den traditionelle metode der bliver brugt, hvor børnene sidder på numsen en hel dag. ” Jeg tror på at Hopspots kan få dem til at føle at de kan få en pause mens de lærer og bevæger sig, samtidig. Mit håb er, at det kan være motiverende og at det vil give mening i undervisningen” siger Kenneth Vestergaard.

IT i undervisningen er ét af skolens fokusområder og alle elever er flittige brugere af IPads. Det er derfor helt naturligt for eleverne at få mere inspiration til, hvordan man ellers kan bruge IPads i undervisningen.

” Det er en motivationsfaktor at der er IPads i undervisningen.  Det giver derfor mening for vores vedkommende, at blive ved med at bruge det”.

 Skolelederen vil sørge for, at alle undervisere får en grundig vejledning i brugen af Hopspots. De vil have så meget som muligt ud af denne måned, som skolen har vundet sættet i.

Demonstrationen i brug af sættet har vakt stor interesse og lærerne var meget begejstrede for, at implementere Hopspots i deres undervisning. Skolens mål for Hopspots er, at motivere og fremme børnenes indlæring. Som skolelederen siger, så har alle børn forskellige indlæringsstile, men med Hopspots er det kun fantasien som sætter grænser for, hvordan du vil implementere det i undervisningen.

Vi ønsker Egebakken Specialskole endnu en gang tillykke og vi glæder os til at høre om deres erfaringer og oplevelser med Hopspots.