Hopspots skaber aktiv
læring og motivation i skolen

Aktiv læring bakkes op af forskningen

Når man bevæger sig, stiger blodgennemstrømningen til hjernen og forskningen har således bevist, at bevægelse har en positiv effekt på indlæringen, fordi elevernes hjerner simpelthen er “skarpere” og mere parate til at lære, når de bevæger sig.

Hopspots er designet netop til at sætte bevægelse på læringen i skolerne, så eleverne lærer gennem leg og fysisk aktivitet og ikke mindst har det sjovt og er motiverede for at lære, fordi undervisningen ikke kun foregår stillesiddende, som det ellers traditionelt set gør.

Gennem lydene fra spillene, de farverige brikker med lys i og spilelementet i Hopspots motiveres eleverne til at bevæge sig, lege og lære på en helt ny måde, samtidig med at de forbedrer deres koncentration, overblik, tålmodighed, samarbejdsevner osv.

Bevægelse i skolen

Spil til alle skoletrin og fag

Det interaktive læringsmiddel, Hopspots, kan bruges af elever helt fra indskolings- til udskolingsniveau. Man kan bruge de forprogrammerede spil, som ligger klar i App’en fx spillene JagtenSekvens og FlowDance, som kan bruges af alle. En anden mulighed er at spille, de færdige læringsforløb Lakridsmanden og Den Øde Ø, eller helt tredje at programmere sine egne læringspil til undervisningen.

Hopspots App'en med sine spil

Her ses spillene i Hopspots App’en.

Lav selv målrettede læringsspil

Man kan som sagt også programmere sit eget indhold i spillene og dermed målrette dem 100% til ens formål. Programmering er meget simpel, da man bare bruger iPad’ens mikrofon til at indtale sine egne lyd i spillene. På den måde kan man fx lave vendespil i spillet Mix’n’Match, hvor man skal finde de par, man selv har lavet, der passer sammen. Det kunne fx være et oversættelsesspil i Tysk, hvor man skal matche fx “Kopf” og hoved”.

På den måde kan vendespilsformatet også sagtens bruges til udskolingseleverne. I kan fx indstille sproget i spillet til Engelsk, Tysk eller Fransk, og dermed bruge det i sprogfagene, når I indtaler jeres egne par til spillet. Ligesådan kan I i Hack din Brik også selv indtale indhold til spil, som er målrettet til større elever. Det kunne fx være at I indtaler brøker på brikkerne og så skal de placeres fysisk i den rigtige rækkefølge ift. størrelse.

Læringsforløb til mellemtrin og udskoling

Spillene Lakridsmanden og Den Øde Ø er udviklet til eleverne på mellemtrin og udskoling og tager i modsætning til de 5 førstnævnte Hopspots-spil længere tid at spille sig igennem og kræver mere af eleverne både ift. samarbejde, forståelse, læsning og perception.

De to spil er udviklet med støtte fra Undervisningsministeriet og specifikt designet til at lave dybdegående undervisningsforløb i bl.a. dansk og samfundsfag.

Der skal både lyttes og læses en masse i de to interaktive historier og så indgår bevægelse i spillet, når I skal bruge Hopspots-brikkerne til at løse opgaver og komme frem i spillet.

Se hvordan Vestermarkskolen brugte Lakridsmanden i dansk:

Aktivér hele klassen

Hopspots-spillene er udviklet til at aktivere hele klassen enten ved at dele den op i grupper eller ved at alle spiller sammen, afhængig af klassens størrelse og niveau. Den Øde Ø er fx opbygget på en måde, hvor eleverne er delt i to; en gruppe som befinder sig i klassen, hvor spillet læses og diskuteres, og en ekspeditionsgruppe som sammensættes på ny hver gang, der skal skaffes point til lejren på Hopspots-brikkerne.

Læs mere om hvordan Hopspots kan bruges i fx:

Kom i gang med at spille på 5 min

Hopspots er udviklet med tanke på, at eleverne ikke har tålmodighed til og lærerne ikke har tid til problemer med teknologi, når undervisningen skal finde sted. Derfor har vi udviklet et produkt som er hurtigt og let at sætte op og hvor eleverne let kan hjælpe til.

Hopspots-brikkernes forbindelse har en stor rækkevidde, app’en er utrolig intuitiv at bruge, så selv små børn kan bruge den og højtalerstanderen er nem at flytte rundt med og bruge, når I spiller, og når Hopspots skal lade op eller opbevares.

Det faglige hænger bedre ved, når man får lov at komme op at stå og gøre noget andet.

Sisse Jensinius, dansklærer, Vestermarkskolen

Få en uforpligtende fremvisning

Så kommer vi ud i din institution og viser dig, hvad man kan med Hopspots. Du er også velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål på: 31 13 26 18 eller info@hopspots.dk.

Fremvisning af Hopspots